lauantai 5. syyskuuta 2015

VOP kausi startattu

Tämän syksyn ensimmäinen viikko Vanajaveden Opistolla on takana ja meikäläisellä kursseja on ollut huomattavasti enemmän, kuin aikaisempina kausina. Neljästätoista kurssistani kolmetoista toteutui; vain "Liikuntaa erityislapsen kanssa" kurssi jäi ainakin tähän syksyyn toteutumatta. Kumpa kevään kurssiin tulisi ilmoittautumisia tarpeeksi.

Tiistaina Seniori rivitanssissa oli saliin saapunut tuttujen kasvojen lisäksi mukavasti myös aivan uusia rivitanssijoita. Mahtavaa, että edelleen löytyy kiinnostusta tähän tanssilajiin.
Keskiviikkona olin tanssittamassa Parolassa nuorisotalon vintillä Rivitanssi alkeis kurssilaisia ja heistä entuudestaan tunsin vain yhden naisen. Pitkästä pitkästä aikaa saatiin Parolaankin ryhmä ja tämäkös lämmittää mieltäni. Toivottavasti innostus jatkuu tästä taas vuosia eteenpäin.

Seniori ryhmän kanssa tanssimme tanssit: Beginners Black Betty, Locomotion ja Swingin´Thing
Alkeisryhmän kanssa tanssimme tanssit: Strut, Locomotion ja Swingin´Thing

Tiistaina ajelin Tervakoskeen ja Vähikkälään pitämään kuntojumppa tunnin ja teimme näin ensimmäisellä kerralla lihaskuntotestit, jotka suunnittelin tehtäväksi myös keväällä kurssin lopussa. Testejen jälkeen meillä oli kuntopiirinä liikuntaa.

Keskiviikkona Alkeis rivitanssin jälkeen ajelin Viralaan ohjaamaan lapsille Showtanssi tunnin ja sen jälkeen oli kahvakuula ohjaus samassa salissa. Lasten ryhmässä oli monta 6-10 vuotiasta tyttöä ja pääsimme heti kunnolla tanssin makuun. Tunnin käynnistin hipalla lämmittelyksi ja sitten pääsimmekin heti koreografian pariin. Olin tehnyt helpon koreografian, jonka kanssa lähdin kartoittamaan lasten tanssillista tasoa. Helpoilla koroegrafioilla aion jatkaa neljä seuraavaakin kertaa ja vasta sitten alan suunnittelemaan kurssin esiintymiskoreografiaa. Tämän ryhmän kun olisi tarkoitus esiintyä VOPin Janakkalan kevätjuhlassa.

Kahvakuulailijoille sekä keskiviikkona Viralassa, että torstaina Harvialassa tein myön lihaskuntotestin, samoin kuin kuntojumppalaisille. Tarkoitukseni on mahdollistaa asiakkaille seurata kuntonsa nousemista kauden aikana. Huhtikuussa viimeisellä kerralla toteutan heille samat testit uudelleen, jolloin he voivat itse halutessaan tehdä vertailun tuloksiinsa.

Torstaina oli ennen kahvakuulailua jatko rivitanssi tunti. Aivan mahtavaa, että pitkästä aikaa tämä kurssi toteutui heittämällä. Aikaisemmin on saanut aina jännittää, että saadaanko kurssille tarpeeksi osallistujia sen toteutukseen. Nyt osallistujia oli 14 ja 9 tarvitaan kurssin alkuun. Tähän taisi olla oma vaikutuksensa kesän Aulangon tansseilla, jonne moni aikoinaan Wild West Clubilla tanssineista oli löytänyt tiensä. Hekin olivat nyt uudelleen innostuneet tämän harrastuksen pariin ja mukavaa, että jatkavat myös kesän päätyttyä.

Jatko rivitanssilaisten kanssa startattiin tanssikauden alku tansseilla: Alabao, We Only Live Once ja F5 (Tornado).


Perjantaina mulla ohjattavana on tenavasirkus ja perhesirkus Parolassa ja lauantaina Tenavasirkuksi yksi Harvialassa ja kaksi Hämeenlinnassa. Käynnistin kurssit temppuradalla. Mahtavaa päästä ohjaamaan näitä pikku enkeleitä. Aivan älyttömän mukavaa vaihtelua viikkooni vaikka ihanien aikuistenkin kanssa viihdyn. Ohjaajan näkökulmasta omaa kehoakin aatellen tälläiset ohjaukset viikko lukujärjestyksessä on tärkeitä, Jos ohjaisin joka päivä kolme kahvakuula tuntia itse osallistuen tekemiseen, niin voisi olla keho aikas kovilla. Nämä lasten ohjaukset ja tanssit tasapainoittavat sekä ohjaajan kehoa että mieltä :)

Eka viikko tosiaan onnistuneesti takanapäin ja uuden viikon tuntisuunnittelut lähtevät heti käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti