sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Viikonloppu Kaapelitehtaalla

Eilen ja tänään olen taas viettänyt monta tuntia Hesassa Kaapelitehtaalla. Askeleita, kuvioita ja tietoa on nyt pääntäydeltä ja ylitsekin pursuaa.
Haastavaa!!!! Todella haastavaa!!
Koitan epätoivoisesti pysyä perässä. Porukka tässä STOL ry:n tutkintoon valmistavassa koulutuksessa on äärettömän hyvää ja kokenutta. Minä vähäisellä kokemuspohjalla paritanssin puolelta sinnittelen mukana.

Eilen meillä oli Englantilaista tangoa. Tykkäsin ihan täysillä, vaikka ihan simppeliä se ei ollut. Soolona peiliin päin kuviot meni kyllä ihan hyvin, mutta kun alettiin yhdistämään kuvioita ja otettiin partneri mukaan, niin siinä sitä olikin vääntämistä. Ja haasteenahan tässä on aina se, että aivan kaikki pitäisi osata tehdä sekä viejänä että seuraajana. Pohjaa on nyt rakennettu muistiin ja kirjoitettu ylös muistiinpanoihinkin. Nyt vaan tarvii ehtiä treenaamaan, jotta sen kaiken saa siirrettyä lihasmuistiin!
Lauantaihin kuului myös Foksi, Foxtrot, QuickStep ja Fusku. Onneksi fuskulla lopetettiin ensimmäinen päivä, niin päivästä jäi jotensakin onnistunut fiilis. Fuskua kun on tullut tanssittua ehkä eniten.

Sunnuntai oltiinkin toisissa tiloissa, vaikkakin Kaapelitehtaalla edelleen. C-rapussa on Haapalainen-Suutarijääskön uusi tanssistudio, johon pääsimme opiskelemaan. On muuten upea sali!!
Suuremmassa salissa aloittelimme samballa. Omista kesäopiskeluista oli nyt todella paljon apua. Itsenäisesti tutustuin erilaisiin lattarilajeihin ja samba oli yksi niistä. Nyt tiesin heti kuviot, joista Lissu meille puhui ja opetti. Taaskin yksistään kaikki liikesarjat luonnistuivat, mutta parin kanssa meinasi olla todella haastavaa. Tuntui, kuin aika olisi loppunut vähän kesken. Olisin vähän halunnut vielä treenata parin kanssa seuraajana, mutta ennenkaikkea viejänä.
Meidän kuitenkin täytyi lopettaa tanssiminen ja siirtyä pienenpään saliin, koska Lissun puoliso Lasse oli tulossa opettamaan neljäksi tunniksi meille rytmiikkaa. Lassen aikataulu oli tiukka, sillä hänen oli pakko lopettaa klo 16:00 ehtiäkseen muiden Finlandersin poikien mukaan laivalle. Finkuilla oli keikka Viking Gracella.
Lasse Paasikko kävi läpi laajasti kaikenlaiset musiikkityylit ja analysoimme musiikeista eri tasoja ja näiden tasojen rytmityksen. Kummasti sitä vaan oppi kuulemaan kappaleista paljon enemmän, kuin aikaisemmin. Olen kerran aikaisemmin vuosia sitten ollut Ahrapalon Arin rytmiikka koulutusosuudessa, kun kävin Countrytanssin opettaja koulutuksen. Siitä on niin paljon aikaa ja kokemustakin on tässä välissä kerrytettyä, että nyt pystyi aivan eri systeemillä imemään itseensä tietoa.


Huippu viikonloppu on taas takana!
Ihana, että hyvillä mielin pystyin viettämään tämän Kaapelitehdas viikonloppuni, koska opisto hankki Katin tuuramaan lauantain sirkustuntini. Kiitos Vop ja Kati!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti