Paketissa oli mukana kaikki tarvittava: kylmäpuristettu kaakaovoi (Peru), kylmäpuristettu neitsytkookosöljy (Filippiinit), Agave siirappi (Meksiko), Lucuma-jauhe (Peru), Goji-marjoja (Kiina), raaka kaakaojauhetta (Peru), Maca-jauhetta (Peru), Himalajan suolaa (Bolivia) sekä valmistusmuotit.
Näistä tuli aivan taivaallisen hyviä!
Tosin en koskaan ole ollut kookoksen ystävä.... Mascarbonepalluroissa hiutaleina kookos on ollut ihan ok, mutta tää öljymuoto ei ole aivan mun juttu.
Tämän kookosöljyn makuvivahteen halusin poistaa ja etsin reseptejä ilman kookosta.
Ruohonjuuresta löytyi tälläinen hyvin helppo ohje:
Ravinteikas raakasuklaa
100 g kaakaovoita
25 g kaakaojauhetta
25 g agave-siirappia
(myös vaahterasiirappi sopii)
ripaus suolaa (ruususuola, kristallisuola tai himalajansuola parasta)
mausteeksi ripaus aitoa vaniljaa
25 g kaakaojauhetta
25 g agave-siirappia
(myös vaahterasiirappi sopii)
ripaus suolaa (ruususuola, kristallisuola tai himalajansuola parasta)
mausteeksi ripaus aitoa vaniljaa
Sulata kaakaovoi hitaasti esim. kerroskattilassa, jotta se ei pala pohjaan. Rasvan lämpötilan ei tarvitse nousta 40 astetta korkeammalle. Sulaminen nopeutuu, jos rasvan vuolee tai leikkaa veitsellä pienemmiksi paloiksi laittaessaan sen kattilaan. Sekoita sulaneen rasvan joukkoon kaakaojauhe, makeutusaine, suola ja mausteet. Jos käytät makeutusaineena agave-siirappia tai vaahterasiirappia, suklaasta tulee pehmeämpää kuin käytettäessä intiaanisokeria tai tavallista sokeria.
Kaada sula, hyvin sekoitettu massa ohueksi kerrokseksi esim. laakealle muovilautaselle, josta sen saa hyvin irti lautasta vääntelemällä. Laita lautanen pakastimeen tai jääkaappiin, kunnes massa on täysin kovettunut.
Voit muuttaa määriä vapaasti sekä lisätä joukkoon pähkinöitä tms. löytääksesi oman täydellisen ja terveellisen suklaa nautintosi.
Kaada sula, hyvin sekoitettu massa ohueksi kerrokseksi esim. laakealle muovilautaselle, josta sen saa hyvin irti lautasta vääntelemällä. Laita lautanen pakastimeen tai jääkaappiin, kunnes massa on täysin kovettunut.
Voit muuttaa määriä vapaasti sekä lisätä joukkoon pähkinöitä tms. löytääksesi oman täydellisen ja terveellisen suklaa nautintosi.
Mä ehdin jo asetella tarjottimelle suklaavuokia. Ajattelin tehdä kauniita raakasuklaa paloja, mutta isäntä kyseenalaisti sen, miten seos saadaan siististi pienen pieniin muotteihin. Siinä jo kaakaovoin sulettua kaivettiin kertakäyttölautanen esiin ja massa tuli kumottua sille.
Olin käynyt Lifestä ostamassa Cocovi Gojimarja pussin, kaakaovoita, kaakaojauhetta, Bionan Agave siirappia, Macaa sekä Lakritsajuurijauhetta. Sitten vielä Prismasta oli hankittu kuivattuja mustikoita.
Valmistimme kuitenkin tämän ekan resepti satsin aikalailla tuon ohjeen mukaan lisäilemättä omia.
Koska meillä ei ollut mitään "terveys" suolaa, niin suolaa suklaaseemme ei tullut ollenkaan. Aitoa vaniljaakaan ei löytynyt kaapista, niin kumosin joukkoon vaniljasokerin rippeet purkin pohjalta.
"Murusiksi" suklaaseen tuli Goji marjoja sekä mantelirouhetta.
Koska meillä ei ollut mitään "terveys" suolaa, niin suolaa suklaaseemme ei tullut ollenkaan. Aitoa vaniljaakaan ei löytynyt kaapista, niin kumosin joukkoon vaniljasokerin rippeet purkin pohjalta.
"Murusiksi" suklaaseen tuli Goji marjoja sekä mantelirouhetta.
Saatiin suklaalautasemme pakkaseen ennen lauantai saunaa.
Saunottuamme se olikin jo kovettunut ja herkullinen leffailta voi alkaa.
Aivan ihania suklaapalasia, punaviiniä ja hyvä leffa: Django.
IHANAA!!
IHANAA!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti